Advertentie

Mijn Ziggo

Direct inloggen bij Ziggo

Mijn Ziggo Login

Mijn Ziggo is er voor alle klanten van Ziggo. Daar kun je altijd terecht om al je gegevens te bekijken. Bijvoorbeeld om je facturen te zien of de inhoud van je abonnement te bekijken. Je kunt ook diverse gegevens wijzigen. Wil je een aanvullend pakket voor de tv? Of vind je het handig om een extra e-mailadres aan te maken? Misschien is je banknummer veranderd. Je kunt het aanpassen op Mijn Ziggo.

Inloggen op Mijn Ziggo

Je moet eerst naar de webpagina www.ziggo.nl/login. Dat is de plek waar je moet zijn als je een abonnement hebt voor thuis: televisie, internet of een vaste telefoon. Je kunt inloggen met een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Die gebruikersnaam moet je eerst aanmaken. De eerste keer dat je naar Mijn Ziggo gaat, heb je jouw klantnummer, je postcode en huisnummer nodig. Vanuit die gegevens word je met een paar stappen door een menu geleid om je gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Vervolgens kun je altijd inloggen op Mijn Ziggo.

Inloggen mobiel abonnement

Als je abonnement hebt voor je mobieltje of smartphone, ligt het iets ingewikkelder. Er zijn namelijk twee soorten mobiele abonnementen. Je kunt het controleren aan de hand van de bankgegevens. Als het geld wordt afgeschreven door Buckaroo St. Derdengelden dan moet je naar mobiel.ziggo.nl/Account/LogOn om bij Mijn Ziggo te komen. Als het geld wordt geïnd door Ziggo Services dan moet je bij www.ziggo.nl/login zijn. Dat is dezelfde inlogplek als bij de vast diensten. Het hangt er dus vanaf wat voor soort mobiel abonnement je hebt.

Inloggegevens vergeten

Als je de gebruikersnaam of het wachtwoord vergeten bent, kun je dat aangeven op de inlogpagina. Je komt dan op een pagina waar je dat opnieuw kunt aanvragen. Daar heb je wel je klantnummer voor nodig. Die staat op de brieven die je ontvangen hebt bij het afsluiten van het abonnement. Daar wordt dan naar gevraagd.

Nieuwe mobiele abonnementen Ziggo

Ziggo is in 2016 gefuseerd met Vodafone. Omdat Vodafone heel sterk gericht is op mobiele telefonie, heeft Ziggo besloten om te stoppen met het aanbieden van nieuwe abonnementen op dit gebied. De huidige abonnementen lopen wel gewoon door. Als je wel een nieuw abonnement wilt, en als je al bij Ziggo zit voor de thuisabonnementen, kun je bij Vodafone een combinatie afsluiten waarbij je korting krijgt.

Mijn Ziggo Inloggen

Mijn Ziggo, jouw persoonlijke online omgeving waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot hebt. In Mijn Ziggo bekijk en beheer je je klant- en abonnementsgegevens. Zo heb je altijd toegang tot je producten, je gegevens, je e-mailinstellingen en je facturen. Handig, makkelijk en gebruiksvriendelijk. Zo hoort het volgens Ziggo te zijn voor alle klanten. Daarom volgt hier een duidelijk overzicht met de verschillende functies van Mijn Ziggo.

Alles begint natuurlijk bij het inloggen op Mijn Ziggo. Dit gaat heel makkelijk en snel via je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht je nog geen gratis account hebben voor Mijn Ziggo kan je dat heel eenvoudig aanmaken. Een account aanmaken doe je aan de hand van je klantnummer bij Ziggo, je postcode en je huisnummer. Daarna kies je zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. Na drie simpele stappen ben je klaar om je in te loggen op Mijn Ziggo. Omdat Ziggo veel waarde hecht aan een veilige omgeving, is het van groot belang om te kiezen voor een veilig wachtwoord. Kies daarom niet voor je geboortedatum of die van je kinderen. Een combinatie van cijfers en letters is aangeraden.

Gegevens in Mijn Ziggo

Je hebt thuis waarschijnlijk een grote map liggen om al je facturen van de verschillende bedrijven waar je klant bij bent te bewaren. Bij Ziggo hoeft dat helemaal niet, want je facturen kan je simpelweg bekijken via Facturen in Mijn Ziggo. Je kunt alle factuurspecificaties van de afgelopen 12 maanden met een muisklik zijn. Daarnaast zie je ook welke bedragen je nog dient te betalen en wat de uiterste betaaldatum is. Ook heb je een mooi overzicht van de producten die je hebt bij Ziggo en kan je je abonnementen makkelijk wijzigen of een abonnement bijbestellen. Heb je een nieuw rekeningnummer, telefoonnummer of ga je verhuizen? Dat kan je ook allemaal regelen in Mijn Ziggo.

Wie klant is bij Ziggo heeft ook recht op een Ziggo Mail. Een nieuw e-mailadres aanmaken of je instellingen wijzigen voor de spamfilter doe je ook via Mijn Ziggo. Een andere mogelijkheid is om al je ontvangen e-mails door te sturen naar een ander e-mailadres. Omdat je internet hebt van Ziggo kan je ook WifiSpots aan- of uitzetten. Tevens kan je bij het kopje internet het wachtwoord van je WifiSpots herstellen. Als je een smartcard hebt, kan je die in Mijn Ziggo activeren. Indien je na je activatie een E16-, E19- of E30-melding ziet, kan je je smartcard ook op dezelfde plaats herstellen. Heb je naast internet ook telefonie via Ziggo? Dan vind je bij telefonie alle informatie over de diensten Voicemail, Nummerweergave en Wisselgesprek.

Voordelen Mijn Ziggo

Na het lezen van al deze mogelijkheden van Mijn Ziggo is het je waarschijnlijk al duidelijk wat de voordelen zijn van Mijn Ziggo. Deze persoonlijke omgeving bundelt al je informatie van Ziggo op een plaats. Zo hoef je niet tientallen links te volgen alvorens je de juiste informatie hebt gevonden. Omdat je je gegevens simpel kunt beheren en wijzigen, hoef je ook de telefoon niet te nemen om de klantendienst te contacteren. Uiteraard kan je dit nog steeds doen, maar in de meeste gevallen vind je alle nodige informatie op Mijn Ziggo. Heb je de klantendienst toch nodig? Dan kan je via je telefoonaansluiting gratis bellen naar het nummer 1200. Geen telefonie bij Ziggo? Dan kan je naar het nummer 0900-1884 bellen tegen het normale tarief. De klantendienst staat dagelijks tot je beschikking van 08.00 tot 22.00 uur. Dit ook op feestdagen. Jouw gemak, daar doet Ziggo het voor.

Mijn Ziggo inloggen

Dankzij Mijn Ziggo heb je makkelijk en altijd toegang tot jouw gegevens en producten bij Ziggo. Zo kan je je facturen controleren, je abonnement wijzigen of producten toevoegen. Natuurlijk start alles bij het inloggen op Mijn Ziggo. Indien je nog geen gratis account hebt voor Mijn Ziggo, kan je dit eenvoudig aanmaken. Met je klantnummer, je postcode en je huisnummer kan je op Mijn Ziggo inloggen.

Eenmaal je een account hebt, kan je telkens snel, veilig en eenvoudig inloggen met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Indien je je gebruikersnaam kwijt bent, kan je deze aan de hand van je klantnummer, postcode en huisnummer eenvoudig opvragen. Ook kan je je wachtwoord herstellen indien je je deze niet meer kunt herinneren. Omdat Mijn Ziggo veel waarde hecht aan een veilige omgeving voor je persoonlijke gegevens, hanteert Ziggo strikte veiligheidsmaatregelen. Alles begint natuurlijk bij een veilig wachtwoord.

Veilig wachtwoord

Als we een wachtwoord kiezen, gaan we meestal voor iets dat ze makkelijk kunnen onthouden. Zoals je geboortedatum of die van je kinderen. Helaas zijn dit geen veilige wachtwoorden, want een lang wachtwoord met een combinatie van letters, cijfers en leestekens, is beter. Een wachtzin die uit een aantal woorden bestaat, is zelfs het meeste aangeraden. De volgende checklist kan je alvast helpen tot het kiezen van een veilig wachtwoord. Kies een wachtwoord dat minimaal uit 8 tekens bestaat. Dit wachtwoord zou minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 leesteken moeten bevatten.

Verschillende wachtwoorden

Ziggo raadt daarnaast ook aan om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor verschillende producten. Zo kan je andere wachtwoorden hebben om in te loggen op Mijn Ziggo, je webmail of je wifi. Op die manier maak je het risico dat je slachtoffer wordt van hackers aanzienlijk kleiner. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig om allerlei lange wachtwoorden te gaan onthouden. Het is af te raden om je wachtwoord ergens te noteren. Heb je echt een geheugensteuntje nodig? Zorg er dan voor dat je je verschillende wachtwoorden niet allemaal op hetzelfde stukje papier noteert. Bewaar ze ook op een veilige plaats en draag ze bijvoorbeeld niet gewoon mee in je portefeuille.

Eenmaal ingelogd, is het tijd om ten volle gebruik te maken van Mijn Ziggo. Controleer je klantgegevens, neem een kijkje in je openstaande facturen of bestel een nieuw product. Op jouw persoonlijke online omgeving van Ziggo, kan je dit allemaal snel en eenvoudig regelen.