Advertentie

Mijn UPC

Direct inloggen bij UPC

Let op: Mijn UPC is nu Mijn Ziggo!

Mijn UPC Login

Mijn UPC was het vertrouwde adres om in te loggen als je klant bent. Maar in 2015 fuseerde UPC met Ziggo. De hele inlogprocedure is sindsdien verschoven naar Mijn Ziggo. Als je nu naar www.upc.nl gaat (de plek waar je vroeger moest zijn), word je automatisch doorgeschakeld naar www.ziggo.nl. Het is makkelijk dat het zo geregeld is, want dan hoef je meteen een nieuwe website uit je hoofd te leren.

Inloggen op Mijn UPC – Mijn Ziggo

Mijn UPC is dus nu Mijn Ziggo geworden. Op www.ziggo.nl moet je daarom nu inloggen op Mijn Ziggo, een knop die rechts boven in beeld te zien is. Het e-mailadres, dat eindigt op @upcmail.nl, is wel blijven bestaan. Datzelfde mailadres kun je gebruiken om in te loggen op de Ziggo pagina. Je wachtwoord is ook niet veranderd, dus je inloggegevens zijn gelijk gebleven. Wel zo makkelijk.

Wat kun je zien op Mijn UPC, Mijn Ziggo?

Je kunt hier alles zien wat te maken heeft met je abonnement. Je kunt je facturen controleren. Daarnaast kun je het abonnement aanpassen als je dat wilt. Als je een sneller internet wilt of een extra e-mailadres, dan kun je dat hier online regelen. Verder kun je je persoonlijke gegevens inzien en wijzigen. Stel dat je een andere bankrekening neemt, dan kun je dat wijzigen via Mijn Ziggo. Het aanpassen kun je zelf heel snel doen. Vroeger moest je papieren invullen en opsturen, en dan wachten. Het wachten is voorbij, binnen een paar minuten is het geregeld.

Mobiel bellen UPC

Als je een abonnement voor thuis hebt van UPC en ook nog een mobiel abonnement, dan is er kans dat je daar aparte accounts voor nodig hebt om dat via Mijn UPC (Ziggo) te kunnen bekijken. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat je vóór de fusie twee verschillende abonnementen hebt gehad, die nu allebei onder Mijn Ziggo vallen. Daarnaast is het zo dat er meerdere soorten mobiele abonnementen zijn. Je moet op je bankafschriften kijken om te zien waar je dan in moet loggen. Als het mobiele bellen wordt geïnd via Ziggo services, moet je inloggen bij de standaard Ziggo inlogpagina. Als dat geld wordt geïnd door Buckaroo St.Derdengelden, dan moet je inloggen bij mobiel.ziggo.nl/Account/LogOn.

Mijn UPC Inloggen

Als trouwe UPC-klant kreeg je vorig jaar het nieuws te horen dat er een fusie kwam tussen UPC en Ziggo. Op 13 april 2015 gingen de twee Nederlandse kabelaars verder onder de naam Ziggo. Als je surft naar de oude website www.upc.nl word je automatisch doorgestuurd naar de website www.ziggo.nl. Rechtsboven vind je een link naar Mijn Ziggo, dat dan eigenlijk nog gelezen kan worden als Mijn UPC. Op deze persoonlijke online omgeving vind je namelijk dezelfde functies terug als op het vroegere Mijn UPC.

@upcmail.nl

Waar is de tijd dat je je als trotse klant van UPC een e-mailadres kreeg dat eindigde op @upcmail.nl? Gelukkig kan je dit e-mailadres blijven gebruiken, ook na de fusie van Ziggo en UPC. Om in te loggen op je webmail van UPC/Ziggo, kan je je e-mailadres gebruiken dat eindigt op @upcmail.nl in combinatie met je wachtwoord. Eenmaal je dit hebt ingegeven, heb je toegang tot je webmail. Om in te loggen op Mijn UPC, nu Mijn Ziggo, hoef je je enkel te registreren aan de hand van je klantnummer, je postcode en je huisnummer. Eenmaal je dit hebt gedaan, kan je inloggen op Mijn UPC ofwel Mijn Ziggo.

Toegang tot je gegevens

Vroeger had je op Mijn UPC toegang tot verschillende gegevens en kon je allerlei zaken snel en makkelijk regelen. Nu Mijn UPC onder Mijn Ziggo valt, is alles eigenlijk hetzelfde gebleven en heb je nog steeds toegang tot dezelfde onderwerpen als op je persoonlijke online omgeving van Mijn UPC. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je je persoonlijke gegevens kunt bekijken en wijzigen op je persoonlijke pagina. Denk daarbij aan je e-mailadres, je telefoonnummer en je geboortedatum. Heb je een nieuwe bankrekening nummer? Dan kan je deze eenvoudig doorgeven via Mijn UPC. Wil je je wachtwoord wijzigen? Dan kan je dit ook doen op je persoonlijke omgeving. Het wordt trouwens ten sterkste aangeraden om je wachtwoord minstens eenmaal per jaar te wijzigen. Op die manier vermijd je dat hackers toegang krijgen tot jouw persoonlijke gegevens op Mijn UPC.

Toegang tot je facturen

Net zoals op Mijn UPC kan je via Mijn Ziggo je facturen en betalingen controleren. Dit is enorm handig, want in een oogopslag kan je zien of al je facturen al netjes betaald zijn. Je ziet ook meteen hoe het komt dat je deze maand bijvoorbeeld iets meer betaald dan de voorbije maanden. Redenen voor een hoger eindbedrag zijn onder andere bellen vanuit het buitenland of veel bellen naar het buitenland. Dankzij Mijn UPC kan je makkelijk nagaan waar de oorzaak ligt. Ook is het hierdoor niet meer nodig om je facturen thuis te bewaren op papier. Op Mijn UPC zijn ze allemaal netjes verzameld en kan je ze met een simpele muisklik eenvoudig bekijken.

Toegang tot je abonnementen

Ooit sloot je een abonnement af bij UPC, zo werd je klant en zo kreeg je toegang tot Mijn UPC. Nog een voordeel van deze online omgeving is dat je ook je abonnementen kunt inkijken. Misschien heb je wel het gevoel dat je een snellere downloadsnelheid nodigt hebt. Indien dit het geval is kan je makkelijk je abonnement wijzigen op Mijn UPC. Hetzelfde geldt voor telefonie en televisie. Wil je een extra zender toevoegen aan je pakket? Geen probleem, in slechts enkele klikken kan je bijvoorbeeld kijken naar die extra sportzender. Zo kan je televisiedienst blijven uitbreiden met tal van leuke zenders die volledig bij jou passen. Een laatste voordeel van Mijn UPC is natuurlijk dat je altijd en overal toegang hebt tot deze online omgeving. Even inloggen en verkennen maar.

Mijn UPC inloggen

Welkom op Mijn UPC, jouw persoonlijke online omgeving waar je op elk moment van de dag jouw gegevens kunt controleren. Surf naar de website van Mijn UPC en scrol een stukje naar beneden. Daar zie je aan de rechterzijde Mijn UPC staan. Klik op deze link en kom zo terecht op de inlogpagina van Mijn UPC. Log snel en makkelijk in met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Indien je nog geen persoonlijke gebruikersnaam hebt, dien je deze eerst online aan te vragen alvorens je kunt inloggen. In je persoonlijke online omgeving van UPC heb je toegang tot drie onderwerpen. Een overzicht.

Facturen controleren

Als trouwe klant van UPC weet je dat er elke maand een bedrag wordt afschreven van je rekening voor de afgenomen diensten. Afhankelijk van welke producten je hebt bij mijn UPC is het mogelijk dat een factuur in een bepaalde maand wat hoger uitvalt dan normaal. Natuurlijk heb je als consument het recht om te zien vanwaar deze prijsverhoging komt. Daarom heb je in Mijn UPC een duidelijk overzicht van al je facturen. Zo kan je precies zien wat de verhoging heeft veroorzaakt. In een oogopslag kan je ook zien welke facturen al betaald zijn en welke nog opstaan.

Abonnement(en) beheren

Stel, je hebt een abonnement bij Mijn UPC maar eigenlijk merk je dat je downloadsnelheid best wel sneller zou mogen zijn dan die nu is. Op je eigen online omgeving van Mijn UPC kan je nagaan welk abonnement je momenteel gebruikt. Niet tevreden? Wijzig dan je abonnement naar een die beter bij je past. Wil je nog een extra zender bij je televisiepakket? Geen probleem, met enkele muisklikken heb je een extra zender aan je pakket toegevoegd. Uiterst handig en snel!

Persoonlijke gegevens

Je gaat verhuizen en dat betekent natuurlijk dat je dit moet doorgeven aan alle bedrijven waarbij je aangesloten bent. Dus ook bij UPC. Gelukkig gaat dit via Mijn UPC allemaal wat sneller. Zeg nu zelf, als je tussen de verhuisdozen zit, heb je geen zin om tientallen minuten aan de lijn te hangen om je nieuw adres door te geven. Dit kan je gewoon makkelijk aanpassen door in te loggen op Mijn UPC en je nieuw adres door te geven. Ook zaken zoals een nieuw e-mailadres of een bankrekeningnummer kan je hier makkelijk doorgeven. Merk je bijvoorbeeld dat je naam verkeerd is geschreven? Geen nood, gewoon aanpassen en klaar!