Advertentie

AH Sam

Direct inloggen bij AH Sam

AH Sam Inloggen – AH Medewerkers

AH Sam is inmiddels alweer ruim een jaar in gebruik. AH Sam vervangt AH Plaza en is ten opzichte van AH Plaza veel makkelijker in gebruik voor alle medewerk(st)ers van AHOLD. AH Sam is een verbeterd intranet van Albert Heijn waartoe ook inmiddels het Belgische Delhaize onderdeel van uitmaakt. Een intranet is een privaat netwerk binnen een bepaalde organisatie. Zie dit als een privaat stukje internet, welke alleen geschikt is voor de gebruikers (medewerk(st)ers van het bedrijf dat eigenaar is van dit intranet. Het voordeel van zo een intranet is dat een bedrijf maar één maal haar informatie hoeft te delen met al haar werknemers en dat dit ook maar op één plaats kan plaatsvinden. Geen overbodige informatie boekjes, acties, handleidingen, voorschriften en/ of overige documenten. Door gebruik te maken van een intranet heeft het bedrijf de mogelijkheid haar personeel te informeren op landelijk, regionaal en zelfs op persoonlijk niveau. Je kan je dan ook voorstellen dat er veel communicatie plaatsvindt middels AH Sam. Door gebruik te maken van AH Sam kun je bij alle nuttige informatie van (je persoonlijke) Albert Heijn komen.

Onderdelen AH SAM:
•    Je werkrooster
•    Informatie over salaris (uitbetalingen)
•    Loonstrookje
•    Regelingen
•    Geschiedenis van Albert Heijn
•    Handboeken met richtlijnen van AH
•    ELM; het digitale leslokaal

AH SAM het systeem

Bij de ontwikkeling van AH Sam is eerst een inventarisatie gemaakt van de ervaringen en wensen van gebruikers van AH Plaza. Hierbij zijn ook oplossingen aangedragen voor verbeteringen en oplossingen aangedragen voor bestaande problemen die men heeft ervaren binnen het verouderde systeem van AH Plaza. Zodoende hebben er binnen AH Sam zeer veel veranderingen plaatsgevonden. Wat direct in het oog springt is de nieuwe lay-out (vormgeving) van AH Sam. Dit is misschien even wennen in het begin, maar elke medewerk(st)er kan, in ieder geval binnen zijn persoonlijke omgeving, aankiezen welke informatie voor hem of haar belangrijk is. Iemand die alleen bij de Broodafdeling werkt, heeft géén belang bij alle informatie die noodzakelijk is voor bijvoorbeeld alleen de servicebalie. Zaken die voor iedereen belangrijk zijn worden ten alle tijden voor iedereen beschikbaar gesteld (denk hierbij aan de wekelijkse bonus acties e.d.) Met het intranet worden de AH filialen bestuurd. Tevens kan men via AH Sam eenvoudig doorklikken naar andere bedrijfsonderdelen van AHOLD.

AH Sam heeft de functie van een centraal portaal waarbinnen alle informatie beschikbaar is voor de medewerk(st)ers van AHOLD . Hierbij wordt het systeem geregeld vernieuwd en verbeterd aan de hand van de ervaringen van haar gebruikers. Als medewerker is AH Sam onmisbaar voor je werk.

Onderdelen van AH Sam:

•    Persoonlijke omgeving. Rechts bovenaan vindt u een afbeelding van een persoon. Als u hierop klikt komt u op een pagina waarbij u de mogelijkheid hebt om u persoonlijke gegevens te muteren. Ook kan u aangeven voor welke afdelingen u werkzaam bent. Bijvoorbeeld: kassa, brood, zuivel, groent en fruit e.d.
•    Het roosterprogramma van Albert Heijn; Go! Klik in AH Sam op ‘applicaties’ en vervolgens op ‘Gomw’ (Go Medewerkers).
•    Nieuws; dit vind je op de homepagina onder ‘nieuws’.
•    De oude handboeken staan nu onder ‘werkwijzers’.
•    Binnen AH Sam kan u  op eenvoudige wijze informatie benaderen ten aanzien van andere onderdelen van AHOLD zoals, GALL en GALL, ETOS, AH Erfgoed, Distributie Centrum, Delhaize kunst stichting, AH Online, AH TO GO en AHOLD.

Inloggen AH Sam

Wil je inloggen op AH Sam? Dan heb je een speciale login pagina nodig. Inloggen doe je als volgt:
•    Ga naar http://sam.ah.nl. Nu ben je op de inlogpagina.
•    Vul in het eerste veld je User ID in.
•    Vul vervolgens je password/wachtwoord in.
•    Klik op ‘aanmelden’ en je wordt aangemeld voor AH Sam.
Je kan natuurlijk ook eenvoudig een icoon aanmaken op je bureaublad waarbij je de mogelijkheid hebt om door middel van één klik direct oor te kunnen gaan naar de inlog pagina van http://sam.ah.nl

SAM Ahold

Als jij je paswoord aan wil passen van AH Sam, kun je dit op de volgende manier doen:
•    Ga naar http://sam.ah.nl. Nu ben je op de inlogpagina.
•    Vul je inloggegevens (user ID en wachtwoord) in.
•    Vervolgens klik je onder aanmelden op ‘change your known password’. Je kunt vervolgens je wachtwoord aan passen. Voorwaarde is dus wel dat jij je oude wachtwoord nog weet.

Wachtwoord vergeten AH SAM?

Als jij je paswoord niet meer weet van AH Sam (Sam Ahold), kun je deze resetten. Dit doe je op de volgende manier:
•    Ga naar http://sam.ah.nl. Nu ben je op de inlogpagina.
•    Vul je USER ID in.
•    Vervolgens klik je onder aanmelden op ‘Reset your forgotten password’.
•    Volg de stappen in het scherm om een nieuw wachtwoord aan te vragen.
Deze optie kun je ook gebruiken wanneer je AH Sam geblokkeerd is.

Inlog problemen?

Afhankelijk van het probleem kan je zelf het een en ander proberen om dit zelfstandig op te lossen. Indien het intranet “down” is dan kan er niemand meer inloggen (Algemene storing) Als er geen algemene storing is, maar je de pagina vanaf je computer of smartphone niet kunt bereiken, dan kun je een aantal dingen doen op het op proberen te lossen:
•    Forceer de pagina om opnieuw te laden. Dit doe je door op je computer CTRL+F5 in je favoriete browser te selecteren. Bijvoorbeeld in Chrome of Internet Explorer.
•    Probeer een alternatieve URL.
•    Verwijder de cookies van sam.ah.nl. Verwijder ook de data uit de cache van je webbrowser. Dit kun je doen via instellingen. Zo ben je er zeker van dat je de meeste recente versie van een pagina opvraagt.

Voor de techneuten onder Julie het volgende.
Indien er een verbindingsprobleem is welke betrekking heeft op de DNS het volgende
Een IP-adres van een website wordt door middel van een Domain Name System (DNS) verbonden met het internetdomein van sam.ah.nl. De informatie wordt opgeslagen in een bepaald systeem. Deze wordt DNS genoemd. Er zijn verschillende partijen die DNS-servers bieden. In de meeste gevallen is de DNS-server van jouw internetprovider ingesteld als standaard.
Een smartphone of computer bevat een tijdelijke kopie van de DNS. Deze is opgeslagen in de cache en kun je wissen. Vervolgens kan je apparaat zelf een nieuwe versie bij je provider ophalen. Via Windows doe je dit als volgt: Start à command prompt à type ‘ipconfig/flushdns’ à enter.
Om te controleren of de storing een gevolg is van een DNS-storing bij de provider, kan je het AH Sam bezoeken via een alternatief netwerk. Gebruik bijvoorbeeld een mobiel apparaat of het wifinetwerk van de buren. Als de site dan wel geladen kan worden, ligt het probleem waarschijnlijk bij je provider. Dit kun je oplossen door een alternatieve DNS-provider in te stellen. Stel een DNS-dienst als Google Public DNS of OpenDNS in.